De Rib Cook Off Association werd in 2023 in de VS opgericht met als doel om competitief BBQ toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht je vaardigheden en ervaring. Het Tieltse koppel Dirk & Tine Van de Walle-Maton, al jaren betrokken in de competitieve BBQ-scene, hebben daarom besloten om samen met Tim Vanden Berg (uit Nederland) deze organisatie naar Europa te halen, met als doel BBQ wedstrijden in Europa te laten groeien en te begeleiden met vastgestelde richtlijnen.
Op zaterdag 16 augustus komt deze internationale wedstrijd nu ook voor het eerst naar Europastad Tielt, en dit in het historische kader van Mulle de Terschueren. Er zijn 2 categorieën voorzien: uiteraard RIBBEN, maar ook gaan de juryleden op zoek naar wie er het beste de ultieme TEX MEX klassieker kan klaarmaken: TACO’s!
Praktisch
Wanneer: zaterdag 16 augustus 2025 van 08:00 tot 18:30 uur
Locatie: Huis Mulle de Terschueren - Ieperstraat, 8700 Tielt
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Op zaterdag 16 augustus kan je dus een episch dagje “Real American BBQ” beleven in Tielt. Alle info vindt je op: www.rcoaeurope.com/events/mills-country-rib-cookoff-2025/